hila rosenberg
לפרידה יש מחיר גבוה מדי, אני לא אסתדר כלכלית
Updated: Jan 22
הפחד המשתק הזה, מלעשות את הצעד המשמעותי הזה של פרידה- בין היתר בגלל הצד הכלכלי, נשמע לכם מוכר? אם כן, תמשיכו לקרוא.. ניתן לכם כאן 5 טיפים מועילים שיכולים לעזור לכם לצאת מהפחד ולהתחיל לעשות.
ללא ספק, פירוק זוגיות ומשפחה זו אחת ההחלטות הכי קשות שנצטרך לקבל בחיים. יש לזה השלכות מרחיקות לכת בהרבה מובנים מאוד משמעותיים, בעיקר כשזה נוגע לשלומם של הילדים ולנושא הכלכלי.
האם זו סיבה לא להיפרד?
תלוי את מי תשאלו.. בסופו של דבר אין פה נוסחה של נכון/ לא נכון. מה שיש פה- זו תקווה, שהחיים לא נגמרים בפרידה, אלא מתחילים- פשוט אחרת ממה שהכרתם עד כה.
מניסיוננו בקליניקה, הסיבה הכלכלית משתקת הרבה אנשים מלעשות את הצעד, עד ש.. הם מגיעים להתייעץ ומתחילים לעשות שינויים לקראת הפרידה.
אז מה הטיפים שיש לנו לאלו מכם שזו ההתלבטות שמשתקת אתכם.ן?
לאסוף נתונים. מובן שזה ממש לא קל עבור אלו שלא התעסקו בענייני הכספים בבית עד כה. זה לפעמים מרגיש אפילו כמו טביעה בים של נתונים ולכן עבורכם אנו מציעות- לאט לאט. תתחילו להתרגל בכל כמה ימים לאסוף סוג אחד של נתונים. דוגמא: כרטיס אשראי- להתחיל לעקוב אחר ההורדות בכרטיס אשראי פעם בשבוע. בשלב הבא תעברו לעובר ושב- תוודאו שיהיה לכם קוד וסיסמא לאפליקציה של הבנק ותתחילו לבדוק את העובר ושב פעם בשבוע. באופן הזה, בכל שבוע תוסיפו עוד מידע כספי שייתן לכם תמונת מצב אמיתית על ההוצאות וההכנסות שלכם.
לרשום הוצאות והכנסות. כן, זה חלק שרבים נופלים בו. אבל איך בכל זאת לעשות זאת הכי פשוט? המלצה שלנו- אם דוחות אקסל לא מדברים אליכם- בהתחלה תשתמשו בפתקים. קחו חבילה עם צבעים שונים, לדוגמא- אדום להוצאות, ירוק להכנסות, צהוב להלוואות, כחול לחסכונות ותתחילו לתעד על פתק בכל יום את הפעולות שלכם. אנו מציעות אפילו לקנות לוח שעם ולתלות עליו את הפתקים של כל חודש עם נעצים, שההוצאות וההלוואות יופיעו בטור אחד וההכנסות והחסכונות בטור השני. זה ייתן לכם המחשה מאוד ויזואלית של המצב.
לברר עלויות של מגורים בנפרד. נשמע דמיוני בשלב הזה, אבל החישוב הזה מאוד יכול לעזור דווקא להפחית את החשש, כי אתם עוברים לחשוב במונחים ספציפיים והמושג הגדול של פרידה מתחיל לקבל ערך כספי מדויק- כך אתם יודעים מול מה אתם מתמודדים.
לעשות חושבים אילו כלים יש לכם- או יהיו לכם- להתמודד עם העלויות שמצאתם בסעיף 3. ״מה למשל״ אתם שואלים? לפרוע הלוואות יקרות בעזרת הגדלת משכנתא או עזרה זמנית מבני משפחה, מה האפשרויות להגדיל הכנסות? להקטין הוצאות?
להתייעץ עם מומחים. זה החלק שלרבים קשה לעשות. המחשבה שגם ככה יש חשש כלכלי ולכן זה לא הזמן להוציא כסף על ייעוץ- סך הכל הגיונית. אם יש באפשרותכם להתמודד עצמאית או עם עזרה ממשפחה או חברים עם ההכנה הכלכלית- עשו זאת! איפה בכל זאת היתרון של יעוץ? יש מספר יתרונות בולטים:
דיסקרטיות: אם אתם מעדיפים לשמור על פרופיל נמוך ולעשות את ההכנה הכלכלית מבלי שהצד השני יהיה מודע לכך, בין אם הסיבה קשורה לנכסים ובין אם היא קשורה לכך שאולי תחליטו בכל זאת להישאר יחד.
יש עצות ששוות זהב. הניסיון, המומחיות, התמיכה- כל אלו ניתנים לכם במסגרת הייעוץ. לעשות את שיחת הטלפון הראשונה דורש לעתים המון אומץ. אנו מחזקות אתכם ומזמינה אתכם ליצור עימנו קשר, גם אם הבשלתם בהחלטה וגם אם אתם עוד עמוק בשלב ההתלבטות…
